spacer spacer
Kontakt ossSidekartNæringslivHjertet i NorgeKort historikkForsidenBanefordeling
Forsiden
Hva skjer?
Sykkel
Barneidrett
Skiløyper
A-laget
Trimgruppa
Sommarhelga
Lenker
Nyhetsarkiv
Videoklipp
Medlemskap

Siste nytt

Mest lest


RSS
  spacer
Du er her: Forsiden

Vår hovedsponsor:
Grovfjord Bygg - vår hovedsponsor!

 
Snudde for fjerde gang på rad PDF Utskrift E-post
Skrevet av Svein Bertin Simonsen   
04.10.2017
harstad_b_01.10.2017_andreas_martinsen_-_425.jpg
Fem minutter på overtid sørget Andreas Martinsen for seier 3-2 over Harstad B sist søndag.

Harstad B – Grovfjord 2-3 (1-2)    01.10.2017
Harstad stadion

Dommer: Knut Børre Wahlquist, FK Landsås
Publikum: Ca 50
Været: Sol, ca 15 gr

 

Målene:
6. min. 1-0 Sander Ringberg
13. min. 1-1 Viktor Framvik
20. min. 1-2 Martin Berg
70. min. 2-2 Abubakar Said Abubakar (straffe)
90.+5 min 2-3 Andreas Martinsen

 

 Grovfjords lag
Nr Navn
Bytter
Kort
  1
 Odd Magne Myre
   
 13  Erling Eriksen
 46./I51./U76.
 Gult
 10  Jostein Kajander
 37./I46.  
  4
 Eirik Christensen
   
 12  Tor Andre Hansen
   
 19  Andreas Martinsen
 51./I79.  
  8
 Even Bjørnå
   gult
 16  Magnus Johnsen
   
 11  Viktor Framvik
   
 22  Jonas Rasmussen
 74.  
 17  Martin Berg
 79.  
   Innbyttere    
 15  Jacob Kulseng-Hansen 
 37.  
 21  Joacim Martinsen
 74.  
  9
 Isak Kulseng-Hansen
 76  
   Simen Bjøri
   
 23  Stian Eilertsen
   

 

Det spillet Grovfjord viste i dagens kamp på Harstad stadion var langt unna å skremme noen og skulle strengt tatt ikke gi bortelaget poeng etter 90 minutters spill. Men iherdig og oppofrende innsats, spesielt i de bakre rekker, sammen med ineffektive HIL-gutter ble avgjørende for at de oransje kunne sikre seg nok en seier i høst.

Ikke bare har Grovfjord allerede, før siste serierunde, sikret seg fjerdeplassen i årets serie. Laget har gjort dette bl.a gjennom å ta sin fjerde seier på rad (for første gang siden 2015), og laget utførte den unike prestasjonen også i dag å snu en kamp til sin fordel, i den fjerde på rad.

Mot sine siste motstandere Medkila, Ballstad, Stålbrott og Harstad B har Grovfjord kommet skeivt ut, men likevel vendt kampene og sikret seg alle poeng.

Til tross for formaning i garderoben før kampen av trener, Steinar Johannessen, om å spille klokt, være årvåkne og påpasselig slik at laget ikke fikk mål imot tidlig i oppgjøret - så var det nettopp likevel det som skjedde.

Et forvarsel kom etter bare to minutter med et stolpeskudd for hjemmelaget. Fire minutter senere var det at Sander Ringberg bestemte seg for å gjøre det hele på egenhånd. Han erobrer ballen like utenfor egen 16 m, drar seg oppover på sin venstrekant, unngår taklinger, glir lett gjennom grovfjordforsvaret og fra omkring 12-15 m setter han ballen til side for Odd Magne Myre i grovfjordmålet. En flott prestasjon.

HILs unge, men gode mannskap, holdt trykk mot grovfjordmålet i innledningen av kampen før Grovfjord etter hvert maktet komme mer inn i spillet og fikk flyttet laget høyere.
Utligningen kom ganske raskt etter at HIL-keeperen somlet etter mottak av et tilbakespill. Viktor var raskt oppe i hjemmelagets sisteskanse og fikk hindret han slå ballen utover banen. I stedet endte klareringen i bena til Viktor og derfra trillet ballen i mål.

Spillet jevnet seg ut, men likevel HIL med et litt høyere gir enn Grovfjord. Men det er ikke jamngodt med uttelling i målprotokollen. Ikke lenger etter utligningen kontret bortelaget kjapt etter ei avklaring inne på egen halvdel, raskt oppspill på venstre side til Martin Berg. Han skjærer inn i 16m fra kanten og skyter et hardt skudd i motsatt stolpe og i mål og dermed hadde Grovfjord nok en gang snudd et negativt resultat til sin fordel.

Selv om Grovfjord hadde overtatt ledelsen var det HIL som skapte de fleste mulighetene. Særlig kantspillet, spesielt på venstresiden, ga mye hodebry for forsvaret. Uten en god og sikker Odd Magne Myre i grovfjordmålet, som var dominerende i feltet, kunne det sett verre ut for Grovfjord til pause.

Andre omgang ble i stor grad eid av hjemmelaget som med høyt tempo, gode løp og godt overgangsspill trykket de oransje tilbake til egen 16 m. Men det ble kanskje vel mange pasninger og for lite direktespill gjennom et rystet grovfjordforsvar til at sjansene stod i forhold til overtaket.

I stedet fikk Martin Berg en gedigen mulighet etter 60 minutter da han ble frispilt, totalt alene på HILs banehalvdel. Men han kom for nær HIL-keeper, Daniel Nilsen, som reddet med en god fotparade og med denne inngripen rettet opp inntrykket fra første omgang. «En halvsjanse», mente reservene litt humoristisk på grovfjordbenken om Martins mulighet.

Men tigrene skulle få sin utligning da dommer Wahlquist pekte på straffemerket etter at han mente Erling var for tøff i en duell inne i feltet. Tja, kanskje.

Utligningen ga selvfølgellig HIL-gutta inspirasjon og håp om å sikre seg alle poengene. Grovfjord ble til dels overspilt og nærmest «hang i tauene». Et par minutter før full tid kom «alle sjansers mor» for harstadguttene. Muligheten HIL hadde håpet på. Men overlegget fra høyre kant og til en medspiller som stod helt fri på motsatt stolpe ble utrolig nok satt i aluminiumen. Det hadde vært enklere å sette den i det tomme målet.

«En 120%-sjanse», var Steinar Johannessens karakteristikk av sjansen, fra sin posisjon på grovfjordbenken.

Pga av skader, kampvurdering ble Andreas Martinsen byttet inn igjen med omkring 10 minutter av ordinær tid, og med beskjed fra trenerne at han skulle jobbe på topp og forsøke å stresse HIL-forsvaret om Grovfjord skulle få sjansen inne i HIL-boksen.

Andreas sin styrke er på små flater inne i motstanderfeltet. Med sin fysiske styrke og tyngde har han scoret utallige mål etter å vunnet dueller i boksen.

Fem minutter på overtid og i det dommeren skal blåse av kampen er Andreas på rett sted og header den presis slåtte corneren fra Magnus Johnsen kontant i mål. Mot spillets gang som det heter. Men slik er fotballen og tre deilige poeng til Grovfjord som dermed ender på en nesten sensasjonell fjerdeplass i årets serie. Klubben blir også beste lag fra Sør-Troms.

Nå blir siste runde, som spilles mot Morild på Sletta førstkommende søndag, en ren sjarmøretappe for grovfjordgutta – jobben er gjort.

Mange glade grovfjordgutter i garderoben etter kampen, og trener Steinar Johannessen oppsummerer oppgjøret slik:
-Vi har matchvinnere i laget. Vi har Odd Magne i mål, han var outstanding, og Tor Andre hadde mange gode involveringer. Og framover har vi matchvinner i Andreas, han er en målscorer. Vi hadde litt tur, men vi rei han av. Det var mye dårlig, men vi scorer tre da har vi gjort det.

Andreas som avgjorde for Grovfjord var fornøyd etterpå: «Vi fikk vite av dommeren at hjørnesparket var det siste som ville skje i kampen og da bestemte jeg meg for at den ballen skal i mål. Veldig bra corner av Magnus, og da var det enkelt.

Tabell og resultater:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/…

 
spacer  
 
Oppslagstavle
Ingen kommende hendelser!
Tilfeldig bilde
himmel i flammer  foto karin nicolaisen.jpg
Avstemning

Copyright © 2019 Grovfjord IL, Moa, 9446 Grovfjord.
Ansvarlig redaktør: Per Sandengen.
Tilrettelagt av Finn Haukebøe.

spacer spacer
Sponsorer:

Sparebanken Narvik

Grovfjord Mekaniske Verksted

Neumann

Neumann

Stamina

HÃ¥logaland Kraft

Skånland kommune

Rustad Transport AS

XL-Bygg Skjærran Byggevare