spacer spacer
Kontakt ossSidekartNæringslivHjertet i NorgeKort historikkForsidenBanefordeling
Forsiden
Hva skjer?
Sykkel
Barneidrett
Skiløyper
A-laget
Trimgruppa
Sommarhelga
Lenker
Nyhetsarkiv
Videoklipp
Medlemskap

Siste nytt

Mest lest


RSS
  spacer
Du er her: Forsiden

Vår hovedsponsor:
Grovfjord Bygg - vår hovedsponsor!

 
Sterk borteseier PDF Utskrift E-post
Skrevet av Svein Bertin Simonsen   
21.09.2017
ballstad_16.09.2017_viktor_framvik_feirer_2-1_mlet_-_423_foto_svein_b_simonsen.jpg
Viktor jubler etter å ha gitt Grovfjord ledelsen 2-1. Senere scoret også Markus Hoff Svendsen og sikret seieren med 3-1.

Ballstad – Grovfjord 1-3 (1-1)
Ballstad stadion

Dommer: Peder Martinsen, Sortland IL
Tilskuere: Ca 50
Været: Lettskyet, litt sol, ca 11 grader

Målene:
10. min.1-0 Pål Berg
45.min. 1-1 Joacim Martinsen
56.min. 1-2 Viktor Framvik
90.+ 4 min. 1-3 Markus Hoff Svendsen

               Grovfjords lag


Nr
Navn
Bytter
Kort
 1  Karl Harald Bruun
   
 23  Stian Eilertsen
 81.min  
  4
 Stian Christensen
   Gult
  2
 Jostein Kajander
   Gult
 16  Magnus Johnsen
   
  6
 Stindre Brandsegg
   
  7
 Are Johannessen
 75.min/Inn 81.min
 
 10  Markus Hoff Svendsen
 36.min/Inn 53.min
 
 11  Viktor Framvik
   Gult
  22
 Jonas Rasmussen
 53.min/Inn 75.min
 
 17  Martin Berg
   Gult
   Innbytter    
 21  Joacim Martinsen
 36.min  

 

For første gang siden 2013 kunne Grovfjord gå av Ballstad stadion med alle poengene i lomma. Men det ble et tøft oppgjør for et bortelag med kun èn reserve. og ingenting var avgjort før Markus Hoff Svendsen satte scoringspunktum like før dommeren blåste av oppgjøret.

Grovfjord åpent kampen best med en leken Are i sentral midtbanerolle og spillere som var offensive og villige til å gå på løp, både på kantene og sentralt, styrte de, for anledning, blåe innledningen.  Det var ganske utrolig at trykket og alt spillet i ballstadboksen ikke resulterte i mål, tross de gode mulighetene.
I stedet for en forventet scoring av et offensivt grovfjordlag som hadde flyttet seg høyt i banen slo Ballstad kontring, og med en løpsglad veteran på topp, Pål Berg, vil det alltid være en risiko ikke å ha oversikt over hvor denne goalgetteren til enhver tid befinner seg.

Etter omkring 10 minutter ble et langt oppspill fanget opp av Berg på omkring 25 m, et par lure dragninger og en forsering, dermed var ballstadspilleren fri og satte ballen med klinisk presisjon inne ved motsatt stolpe fra 16 m, utagbart for Kekk.

Få minutter senere burde Grovfjord sørget for utligning etter at både Viktor og Jonas løp/spilte seg gjennom ballstadforsvaret. Men Jonas var ikke helt venn med ballen da han skulle avslutte fra omkring 7-8 m og kula forsvant på feil side av stolpen.

Spillet jevnet seg mer ut etter hvert og hvor forsvaret hos begge lag sørget for at det ble få muligheter. Hadde Grovfjord misbrukt en stor sjanse gjorde også Ballstad det samme etter knappe halvtimen. Frispilling og alene med Karl Harald Bruun maktet heller ikke ballstadspissen utnytte og måtte gi tapt for målvaktens ypperlige redning.

I det kampen syntes ebbe ut med en knapp hjemmeledelse dukket «Jokke» (Steinar J sitt kallenavn på spilleren) opp. Det så ut som om Joacim aldri hadde gjort annet enn å være behersket i aleneposisjon med motstanderens keeper. Men dette var hans første scoring i grovfjordtrøya og han var behersket og rolig da han satte ballen forbi Ballstads målmann etter frispilling på omkring 10 m og litt skrått hold. En viktig scoring på et rett tidspunkt for Grovfjord å ta med seg til pausen.

Andre omgang ble preget av mye kjemping og lite godt spill. Spesielt bortelaget måtte etter hvert kjempe mer deffensivt for å holde et aggressivt hjemmelag unna enn å få gjennomført gode overganger og etablert eget angrepsspill.

Men med raskefot Viktor på topp kan Grovfjord tillate seg stå lavt og trygt og i stedet satse på at presise oppspill kan gi overraskelser for motstanderen. Etter flere forsøk lykkes taktikken da Viktor fikk et presist oppspill av Markus. Toppscoreren i klubben løp seg fri og satte ballen i mål forbi en utrusende keeper.

Tidlig i omgangen kom også en situasjon hvor publikum ropte rødt kort på Jostein Kajander etter en  «proffesional foul», som det heter på originalspråket, ble utført av midtstopperen.  På midtstreken  hindret han Pål Berg, med et livtak, ta et gjennomløp mot et svært folketomt grovfjordforsvar. Hadde ikke grovfjordveteranen foretatt den litt ufine metoden å stoppe Berg på kunne sistnevnte hatt fri bane til grovfjordmålet. Men det er mulig Stian C stod litt dypere og kunne avskjært et eventuellt Berg-løp.

Ballstadveteranen gikk til «motangrep» mot Jostein i det som så ut som en overrulle som Stig Berge, (bronsevinner i bryting, OL 2016) ikke kunne gjort bedre, og dermed gult til begge spillerne, slik dommer Peder Martinsen vurderte det hele.

Mot slutten av kampen slo Ballstad lange og ofte farlige baller ut på sidene til sine raske kantspillere. Men grovfjordgutta gjorde en sterk deffensiv jobb med et oppofrende spille og stor innsats hvor alle jobbet for hverandre og maktet stå i mot trykket fra hjemmelagets side.

Mens publikum håpet og ventet på utligning kontret i stedet Grovfjord. Fra sin midbaneposisjon bestemte Markus seg for å være med opp i angrep i det klokken bikket fire minutter på overtid. Fra trengt posisjon, og omkring 17-18 m, styrte han ballen med sin silkefot helt inne ved stolpen.

Jostein Kajander var, i garderoben etter kampen,  klar i sin oppfatning om hvorfor Grovfjord gikk seirende ut av duellen med Ballstad:
-«Det var en sliteseier, men hvor vi står på som faen for hverandre og vinner de viktige duellene»

Etter to kortfrie kamper måtte dommer Peder Martinsen i dette oppgjøret hente fram kortstokken og nesten dele ut en «Royal Stright Flush» til grovfjordspillerne, i alle fall fire like.
Om alle var «nødvendige» får de involverte diskutere, men snart en hel kortstokk utdelt til Grovfjord så langt i sesongen er ikke bra.

 
spacer  
 
Oppslagstavle
Ingen kommende hendelser!
Tilfeldig bilde
190.jpg
Avstemning

Copyright © 2019 Grovfjord IL, Moa, 9446 Grovfjord.
Ansvarlig redaktør: Per Sandengen.
Tilrettelagt av Finn Haukebøe.

spacer spacer
Sponsorer:

Sparebanken Narvik

Grovfjord Mekaniske Verksted

Neumann

Neumann

Stamina

HÃ¥logaland Kraft

Skånland kommune

Rustad Transport AS

XL-Bygg Skjærran Byggevare