spacer spacer
Kontakt ossSidekartNæringslivHjertet i NorgeKort historikkForsidenBanefordeling
Forsiden
Hva skjer?
Sykkel
Påmelding fotballskolen
Barneidrett
Skiløyper
A-laget
Trimgruppa
Sommarhelga
Lenker
Nyhetsarkiv
Videoklipp
Medlemskap

Siste nytt

Mest lest


RSS
  spacer
Du er her: Forsiden

Vår hovedsponsor:
Grovfjord Bygg - vår hovedsponsor!

 
Tapte 0-3, men herlig innsats PDF Utskrift E-post
Skrevet av Svein Bertin Simonsen   
21.05.2017
lofoten_20.05.2017_tor_einar_svendsen_-_423_foto_svein_b_simonsen.jpg
Tor Einar Svendsen (51 år neste måned) gjorde nok et comeback i grovfjordtrøya - mot Lofoten

 4.divisjon avd. Hålogaland

Lofoten - Grovfjord  3-0 (2-0)
Kabelvåg kunstgress
Dommer: Reidar Grønbeck, Kvæfjord IL
Tilskuere: Ca 60

Været:Skyet, ca 8 gr

Målene:
 5.min.  1-0 Kristoffer Nessø
16.min. 2-0 Christian Holst
68.min. 3-0 Kristoffer Nessø

 

Grovfjords lag
Nr
Navn
Bytter
Kort
 25  Odd Magne Knoph Myre
   
 14  Mathias Lundberg
   
  5  Eirik Christensen
   
  4  Stian Christensen
   
  3  Daniel Pedersen
   
  6  Sindre Brandsegg
   
 15  Isak Kulseng-Hansen
   
 16  Magnus Johnsen
   
 23  Stian Eilertsen
 46.min  
 18  Ola Hoff Svendsen
   
 21  Joacim Martinsen
   
   Innbyttere    
 12  Tor-Einar Svendsen
 46.min  

Var det hektisk, og til dels kaotisk, med alle byttene mot SOIF i sist kamp, var det en rolig dag på benken denne gangen.

 

terning_2.jpg
Med ti spillere fra troppen mot SOIF på tirsdag av ulike årsaker utilgjengelig foran dagens oppgjør mot topplaget Lofoten måtte grovfjordtrenerne ty til reserveløsninger for i det hele tatt å kunne stille fullt bemannet til kampen. Resultatet måtte bli deretter. Men fantastisk innsats av alle grovfjordspillere som varpå banen.
 

 

Trenerne lykkes så vidt å hente inn nok spillere. Bl.a måtte unge spillere som Ola Hoff Svendsen, nesten ett år siden siste grovfjordkamp, Mathias Lundberg, ikke spilt seriekamp i år og Joacim Martinsen, med noe få minutter mot Leknes som ballast ta plass i førsteelleveren.

Laget var også uten reserve helt til superveteranen Tor Einar Svendsen rakk å komme til andre omgang.

Med dette som utgangspunkt var det ikke rart at frykten satte seg i ryggmargen for hvordan dette skulle gå - mot Kristoffer Nessø &Co

Men de unge og lite rutinerte spillerne ga svar på tvilen som gjorde seg gjeldende i forkant. Med god oppmuntring i garderoben før kampstart av trenerne, som også uttrykte tro på at lagets kapasitet, var det som ungdommene også fikk troen på at det meste er mulig.

Sammen med de øvrige spillerne kjempet og duellerte de gjennom samtlige minutter og det som kunne være en ventet «katastrofe» ble til slutt et resultat som de og hele laget kan være svært så fornøyd med.

På tross av et «hederlig» tap var Grovfjord aldri med i kampen om seieren eller poeng. Kampbildet ble som forventet, Lofoten tok grepet fra første minutt og styrte oppgjøret fra start til slutt.

Men et kompakt grovfjordlag med oppofrende innsats ga vanskelige arbeidsforhold for vertenes angripere. Når i tillegg vår comeback-keeper, Odd Magne Myre (Ikke spilt for Grovfjord siden 2004) var outstanding i buret med flere klasseredninger må vi kunne si at våre gutter gjorde det umulige nesten mulig. FANTASTISK JOBBA GUTTER!

Som en skjønner hadde Lofoten muligheter til flere mål, men når innsats og vilje legges sammen utgjorde det forskjellen på resultatet som ble og det som kunne blitt.

Grovfjord var sjelden på visitter i boksen til Lofoten og sjansene kan telles på et par fingre. Først Stian Eilertsen som ble spilt fri tidlig i kampen, men det stokket seg og muligheten til utligning forsvant. Den andre var en flott lobb av Sindre i andre omgang. Dessverre var den litt for høy og gikk så vidt over tverrliggeren. Utover disse spilte Grovfjord seg til 2-3 cornere som laget ikke maktet utnytte.

I forhåndsomtalen av oppgjøret ble det advart mot Kristoffer Nessø og Cjhristian Holst. Men mot så gode spillere er det vanskelig å hindre dem når sjansen byr seg.

For et fotballhjerte er det utrolig å se Nessø i aksjon. Rask, teknisk finslepen, bevegelig, fotballhode og med utrettelig arbeid gjennom 90 minutter er det bare å la seg imponere av hans prestasjoner på dette nivået.

Det første målet hans var av messi-kaliber. Han erobrer ballen innenfor 16m-linja som går parallelt med banen. Drar seg innover i feltet, passerer 3-4 grovfjordsspillere på samme måte som Henrik Kristoffersen runder portene i slalåm, før han avsluttet med et skudd opp i nettaket. nær krysset. Klasse.

Christian Holst doblet ledelsen på et skudd fra omkring 16 m, mens Nessø ble tomålscorer da han kunne dytte ballen i målet fra to meter etter at en medspiller hadde kjørt slalåm i grovfjordboksen og servert Nessø en ferdigscoret pasning.

En annen episode i kampen med lofotenpropellen involvert i, og som ble lagt merke til fra grovfjordbenken, var da han ble taklet noe hardt inne i grovfjordfeltet. Han snublet flere skritt før han gjenvant balansen og fortsatte jobbinga med ballen. I en lignende situasjon ville nok mange andre ha falt som slakt og ropt på straffe, men ikke Nessø.

I andre omgang ble det entrè for Tor Einar Svendsen, som med sine 50 år, 10 måneder og 29 dager, passerte legenden Nils Olav Markussen med tre måneder som eldste grovfjordspiller i seriekamp.
Svendsens forrige kamp i grovfjordtrøya var 11.10.2014 mot Medkila 2.

Han fikk informasjon i går ettermiddag om spillersituasjonen og da med forespørsel om han kunne bidra. Men Tor Einar forteller at han ikke hadde planer å dra utover til Lofoten:
-Men når Ola, (sønn til Tor Einar, red.anm.) skulle reise, tenkte jeg at jeg kan fare utover å se og samtidig ta med fotballskoene hvis det skulle vise seg å bli nødvendig å gjøre et innhopp.

Han erstattet en lyskeplaget Stian Eilertsen og posisjonerte seg som deffensiv sentral midtbanespiller.
Vel var ikke tempoet og aksjonsradiusen som i unge dager. Men med sin rutine, teknikk, fotballforståelse og aksept for egne grenser gjorde han et solid stykke arbeid og bidro til å demme opp for mange lofotenangrep og samtidig gi Grovfjord overgangsmuligheter.

Treningsgrunnlaget er ikke all verden innrømmer, Tor Einar:
-Det er litt løping på tredemølle og noen fotballtreninger med andre oldboysspillere. Jeg skulle gjerne vært bedre trent, det ble tungt allerede etter ca 25 minutter i dag.

Om han blir ofte å se i grovfjordtrøya utover i sesongen mener han det holder med å være backup når det er spillermanko.
-Kroppen er for tiden ikke i form til noe mer enn omkring en halvtimes spill. En hel omgang er foreløpig egentlig i meste laget.

Men hvem vet, vi skal ikke se bort fra at Tor Einar fortsatt kommer til å flytte grenser.

PS. Eirik Christensen spilte i dag sin 50. seriekamp på rad. Alle kamper siden 11.10.2014. Det er ikke mange grovfjordspillere som har maktet noe lignende uten at vi har nøyaktig dokumentasjon på dette område fra tidligere tider.

Grovfjordtrener, Steinar Johannessen, var godt fornøyd etter kampen, selv om det ble tap og oppsummerte oppgjøret slik:

-Vi møtte et godt Lofoten-lag i dag. I Nessø hadde hjemmelaget en klassespiller som dirigerte det meste ute på banen. Resultatet 0-3 er ok etter en meget god Grovfjord-innsats

Vi lå lavt slik at Lofoten ikke fikk kontre og løpe gjennom forsvaret. Keeper, Odd Magne Myre, gjorde en kjempekamp, midtforsvaret med Stian og Eirik klarerte og stoppet mange lofotenangrep.

Fremover ble det imidlertid lange avstander, men Sindre og Stian E forsøkte og hadde noen halvsjanser.

Totalt en formidabel Grovfjord-innsats og en utrolig god lagmoral.

For flere bilder fra kampen, se Grovfjords FB-side.

 

Resultater og tabell

 
spacer  
 
Oppslagstavle
Ingen kommende hendelser!
Tilfeldig bilde
harstad 2 b markus svendsen foto svein b simonsen.jpg
Avstemning

Copyright © 2019 Grovfjord IL, Moa, 9446 Grovfjord.
Ansvarlig redaktør: Per Sandengen.
Tilrettelagt av Finn Haukebøe.

spacer spacer
Sponsorer:

Sparebanken Narvik

Grovfjord Mekaniske Verksted

Neumann

Neumann

Stamina

HÃ¥logaland Kraft

Skånland kommune

Rustad Transport AS

XL-Bygg Skjærran Byggevare