spacer spacer
Kontakt ossSidekartNæringslivHjertet i NorgeKort historikkForsidenBanefordeling
Forsiden
Hva skjer?
Sykkel
Barneidrett
Skiløyper
A-laget
Trimgruppa
Sommarhelga
Lenker
Nyhetsarkiv
Videoklipp
Medlemskap

Siste nytt

Mest lest


RSS
  spacer
Du er her: Forsiden

Vår hovedsponsor:
Grovfjord Bygg - vår hovedsponsor!

 
Uavgjort i lokaloppgjøret PDF Utskrift E-post
Skrevet av Svein Bertin Simonsen   
17.05.2017
soif_16.05.2017_are_johannessen_comeback_soif__-_423_foto_svein_b_simosen.jpg
 Etter 13 års fravær var Are Johannessen (37) tilbake i grovfjordtrøya og hans innsats bidro til at Grovfjord fikk med seg ett poeng hjem.

 4.divisjon, avd. Hålogaland

Skånland OIF - Grovfjord IL  2-2 (1-1)
Skånland kunstgress
Dommer: Reinulf Svendsen, Bjerkvik IF
Tilskuere:Ca 100

Været: Lettskyet, sol, ca 11 gr

Målene:
33.min. 1-0 Petter Hustad
40.min. 1-1 Even Bjørnå
60.min. 2-1 Joacim Mattson
74.min. 2-2 Stian Eilertsen

 

Grovfjords lag
Nr
Navn
Bytter
Kort
  1  Karl Harald Bruun
   
 15  Jacob Kulseng-Hansen
 41.min  
  5  Eirik Christensen
   
  4  Stian Christensen
   Gult (1.min!)
 16  Magnus Johnsen
 66.min/Inn 87.min
 Gult
 23  Stian Eilertsen
   
  8  Even Bjørnå
 82.min  Gult
 12  Tor Andre Hansen
   
  6  Sindre Brandsegg
 82.min  
 19  Andreas Martinsen
 46.min /Inn 66.min /Ut 87.min
 
 11  Viktor Framvik
   
   Innbyttere     
  2
 Isak Kulseng-Hansen
 41.min
 
 17
 Martin Berg
 46.min /Ut: 66.min
 
 16
 Are Johannessen
 66.min
 
 22  Erling Eriksen
 82.min
 Rødt 90.+5 min
  9
 Simen Bjøri
 82.min
 
  J.Martinsen/D.Pedersen
 Ikke benyttet
 

 
Erlings røde kort er det første Grovfjord har pådratt seg siden Markus Hoff Svendsen fikk se samme valør mot Harstad B 5.september 2014.

 

terning-3.gif
 Oppgjøret inneholdt mye av det som forventes i et lokaloppgjør når både poeng og prestisje står på spill. Stor innsats, mange tøffe  taklinger, spesielt fra Grovfjords side. Dessverre ble det flere gule og som toppet seg med et rødt fem minutter på overtid.

 
Grovfjord var uventet passiv (nervøsitet?) i store deler av oppgjøret, og som heller ikke maktet sette sitt preg på kampen før det siste kvarteret. 

Fra start av var det tydelig at Grovfjord prioriterte ikke å bli straffet på overganger av et hurtigspillende hjemmelag. Taktikken var tydelig å ligge lavt og kompakt og ikke blottlegge seg bakover. Dermed overlot bortelaget SOIF til å trille ball på egen halvdel etter balltap på motstanderens halvdel.
Det gjorde at stopper Terje Balteskard gang på gang fikk føre opp og sette i gang egne angrep sentralt i banen og ikke bli møtte av motstand før midtstreken var passert.


Oppspill ut på høyre kant til en vandrende Vegard Norberg eller sentralt til en møtende og upresset spiss, tilbake til Terje eller spill ut mot høyresiden skjedde så ofte at det etter hvert ble trettende og bivåne det statiske spillet fra sidelinjen.

Men et hardtjobbende grovfjordforsvar ga likevel ikke SOIF mange muligheter til tross for mye ballbesittelse hos sistnevnte og en del innlegg i boksen av skånlendingene.
Hvittrøyene kjørte et noe tilsvarende spill fra venstrekanten også og var vel så farlig fra denne siden med hurtig spill i lengderetning og bra kombinasjoner som var utfordrende for Grovfjord.
Etter vel en halvtimes spill ga til slutt overtaket uttelling etter et innlegg herfra og som Petter Hustad kunne besørge inn i nettmaskene med et perfekt hodestøt.

Hva så med Grovfjord i denne omgangen? Laget fikk lite til av offensivt spill. Det ble for puslete i overgangene, for mye en og en, og lite av det kollektive som må til for å få resultater. Oftest lange oppspill uten at laget trykket etter og med for liten aggressivitet i gjenvinningsfasen maktet de oransje sjelden sette press på hjemmelaget.

Likevel skulle bortelaget i alle fall èn gang stå høyt og makte gjenvinning, og i mangel av bedre løsninger bestemte Even seg for å prøve et skudd fra omkring 16 m og litt skrått hold etter å ha kjempet til seg ballen.  Det perfekte skuddet/lobben gikk over skånlandkeeperen og status quo var opprettet igjen. Egentlig et mål ut av intet, og lite som tydet på at så skulle skje, men gledelig likevel!

Innledningen av andre omgang var en forlengelse av den første, rotete og svakt spill fra Grovfjords side, og laget slet med det offensive også i denne perioden. Skånland fikk ha mye ball, men de helt store sjansene uteble takket være god jobbing sentralt i grovfjordforsvaret som ryddet unna innleggene etter spill og dødballer.
Hjemmelaget skulle imidlertid ta tilbake ledelsen da Joacim Mattson fra omkring 18 meter nokså uforstyrret fikk både lade og sikte før han plasserte ballen, en markkryper, helt inne ved stolpen.  Ikke noe å si på utfra kampforløpet.

Det er ikke ofte at èn spiller kan gjøre en forskjell og få endret et fastlåst kampbilde. Men halvveis i omgangen skjedde det som vi så lenge hadde håpet på da veteranen Are Johannessen (37) entret banen ikledd den oransjetrøya - for første gang på 13 år. Ikke siden 17.september 2004, mot Medkila, har vi sett Are på et grovfjordlag.

Et langt skadefravær og noe kamprusten gjorde at han ikke var helt der som vi husker fra hans glansdager. Men likevel hadde vi på sidelinja et håp om at hans inntreden skulle bryte det fastlåste mønsteret Grovfjord var inne i og ikke så til å komme ut av.

Det tok litt tid før han kom inn i spillet, men med sin rutine, spilleforståelse, ro med ballen og ikke minst innsats, ble han etter hvert den lille forskjellen som gjorde at bortelaget så smått begynte å komme skikkelig inn i kampen.

Når de andre medspillerne løftet seg sammen med Are endret kampbildet seg så smått. Grovfjord fikk flyttet seg høyere i banen, Viktor kom stadig på stressende løp for motstanderen og kom oftere på farlige visitter i SOIF-boksen. Til slutt fikk laget sin betaling etter et innlegg fra Viktor som en oppofrende Stian Eilertsen tok seg av etter løp sentralt, dro seg fri inne i straffefeltet og plasserte ballen forbi Odd Erlend Pettersen i skånlandburet.

Etter utligningen hadde Grovfjord flere gode forsøk, men det hele ebbet ut med uendret resultat i målprotokollen. Utfra spillet, kampen sett under ett, bør Grovfjord være fornøyd med et ene poenget.
Med unntak av de siste kvarteret maktet laget ikke sett sin signatur på kampen, slik som ønskelig. Men god og iherdig innsats i egen boks og effektiv utnyttelse av de få sjansene vi hadde ga ett poeng som er viktig å  ha med seg videre. Men å hente full pott på kunstgresset ser ut til å bli vanskelig og er derfor utsatt inntil videre.

Flere bilder på Grovfjords FB-side.

Resultater og terminliste

 

 
spacer  
 
Oppslagstavle
Ingen kommende hendelser!
Tilfeldig bilde
himmel i flammer  foto karin nicolaisen.jpg
Avstemning

Copyright © 2019 Grovfjord IL, Moa, 9446 Grovfjord.
Ansvarlig redaktør: Per Sandengen.
Tilrettelagt av Finn Haukebøe.

spacer spacer
Sponsorer:

Sparebanken Narvik

Grovfjord Mekaniske Verksted

Neumann

Neumann

Stamina

HÃ¥logaland Kraft

Skånland kommune

Rustad Transport AS