spacer spacer
Kontakt ossSidekartNæringslivHjertet i NorgeKort historikkForsidenBanefordeling
Forsiden
Hva skjer?
Sykkel
Barneidrett
Skiløyper
A-laget
Trimgruppa
Sommarhelga
Lenker
Nyhetsarkiv
Videoklipp
Medlemskap

Siste nytt

Mest lest


RSS
  spacer
Du er her: Forsiden arrow Forsiden

Vår hovedsponsor:
Grovfjord Bygg - vår hovedsponsor!

 
Fotballkamp PDF Utskrift E-post
Skrevet av Svein Bertin Simonsen   
14.05.2017
annonse_soif_-_grovfjord_2017.05.16.jpg I år har Hålogaland Fotballkrets valgt å gjøre litt ekstra ut av 16.maikampene ved å legge en hel serierunde til denne datoen med fokus på nabodueller. Det betyr at SOIF og Grovfjord møtes på Evenskjer,  Landsås og Medkila på Seljestad, Ballstad og Leknes møtes hos førstnevnte,  Melbo tar ferga over sundet for å møte Lofoten i Svolvær. I tillegg spilles Høken - Stålbrott, mens Morild tar i mot Harstad B på Myre. Men de to siste oppgjørene må man ha et svært ovalt syn på for at dette skal kalles naboduell.

Alle lagene har nå spilt tre kamper (Leknes og Stålbrott fire), men fortsatt er det for tidlig å snakke om tendens for hvordan serien kommer til å utvikle seg, til det har klubbene møtt for ulike motstandere. For noen kan dette bety overraskende bra poengscore, mens andre synes å ha skuslet bort muligheter. Dette vil imidlertid jevne seg ut etter hvert utover denne vårsesongen.

Hvis en skal trekke fram en klubb som har overrasket positivt så langt må det være Ballstad. To overbevisende borteseire over svært sterke hjemmelag som Morild og Høken lar seg absolutt høre . Med hjemmeseier over HIL B i premieren i tillegg har laget full poengpott og fått en drømmestart på sesongen. Ser ut som om gode «gamle» Pål Øystein Berg har en «indian summer» på fotballbanen i år og hans egenskaper inne i boksen har vært gull verdt så langt for ballstadgutta som troner øverst sammen med en av seriefavorittene, Melbo.

 

Tirsdag 16. mai kl 1900 Skånland – Grovfjord,  Skånland kunstgress

Skånland og Grovfjord møtes altså i det som er omtalt som fotballens festdag, i hvert fall i øverste divisjon.  Kanskje vil dette også bli en tradisjon i vår kretsserie, selv om det ikke er noe nytt at lagene i vår krets møtes på denne dagen.

Fra vår side har hjemmelaget blitt tippet helt i toppen av divisjonene med bakgrunn i treningskampene lagene gjennomførte før sesongstart. Men igjen viser det seg at treningskamper er èn ting, seriekamper noe annet. Kun ett enslig poeng så langt er neppe helt det Tor Anders Hustad og klubben hadde ventet seg. Spesielt ikke at dette ene poenget kom mot Landsås i seriepremieren hvor de fleste, inkludert oss i Grovfjord IL, hadde ventet noe annet.

De to neste kampene, som begge endte med tap for hhv Melbo og Lofoten på bortebane var ikke overraskende ettersom begge disse klubbene forventes å prege toppen i årets divisjon. Resultatene gir SOIF en beskjeden tabellplassering i øyeblikket,  men etter å ha møtt to av sine sterkeste rivaler er ganske sikkert første seier like om hjørnet, men helst etter 16.mai. Spørsmålet foran denne kommuneduellen er om det er mulig at en tippet toppkandidat kan åpne serien med fire strake kamper uten seier? Hjernen sier nei, men hjertet håper på noe annet.

Dette er klubbenes 53. «old firm» siden begge klubbers A-lag møttes for første gang i 1972. Det er bare Landsås og Leknes som Grovfjord har møtt flere ganger enn SOIF i seriesammenheng.

Grovfjord har hatt ok sesongstart sett ut fra forutsetningene og er i skrivende plassert midt på tabellen, tre poeng foran dagens motstander. Klubben har fått flere nye og gode spillere foran og underveis i sesongen og stiller derfor godt rustet i årets tøffe 4.divisjon. Mot Landsås i siste kamp kunne vi for første gang stille med bortimot vårt sterkeste lag, og etter en noe rufsete første omgang mot harstadlaget var det en svært solid avslutning av dèt oppgjøret som til slutt ga årets første seier.

Det gir selvfølgelig optimisme og håp foran duellen mot hvittrøyene. Det behøves for resultatene mot SOIF de siste sesongene er tåredryppende lesning sett gjennom grovfjordøyne. Ikke siden hjemmekampen i 2013 har det lykkes Grovfjord å fylle opp poengsekken etter møtet med skånlendingene. Enda verre er det å lese resultatene Grovfjord har oppnådd på bortebane mot SOIF. Sist gang vi kunne sette oss i bilene og kjøre hjem i triumf fra Evenskjer var i 2010. Siden har det bare vært trøstesløse opplevelser og dette betyr at Grovfjord har til gode å sikre seg en trepoenger på kunstgresset (første kamp i 2012). Stusslige ett eneste poeng er alt som er sanket her og det er av den grunn på tide at denne forbannelsen brytes. Men når sant skal sies så har SOIF vært et bedre lag de senere årene så tapene har i grunnen ikke kommet overraskende.

Vi må regne med å møte et topp skjerpet hjemmelag som gjør sin debut på egen arena  denne sesongen og som mer enn gjerne vil sikre seg årets første seier, spesielt mot Grovfjord. Her er det bare å legge respekt og nervøsitet igjen i garderoben, gutter.  Andre omgang mot Landsås viste hva dere står for, og opp på samme nivå i innsats og  vilje, så er vi med og kjemper om alle poengene.

Vi ser fram til på en spennende og velspilt kamp i forhåpentligvis mer vårlige temperaturer.
Husk Fair Play!

Dommer: Reinulf Svendsen, Bjerkvik IF

Tilsvarende kamp i fjor: 2-0

 
spacer  
 
Oppslagstavle
Ingen kommende hendelser!
Tilfeldig bilde
commitments ine mariel - ann lisbeth - liv torunn.jpg
Avstemning

Copyright © 2019 Grovfjord IL, Moa, 9446 Grovfjord.
Ansvarlig redaktør: Per Sandengen.
Tilrettelagt av Finn Haukebøe.

spacer spacer
Sponsorer:

Sparebanken Narvik

Grovfjord Mekaniske Verksted

Neumann

Neumann

Stamina

HÃ¥logaland Kraft

Skånland kommune

Rustad Transport AS