spacer spacer
Kontakt ossSidekartNæringslivHjertet i NorgeKort historikkForsidenBanefordeling
Forsiden
Hva skjer?
Sykkel
Barneidrett
Skiløyper
A-laget
Trimgruppa
Sommarhelga
Lenker
Nyhetsarkiv
Videoklipp
Medlemskap

Siste nytt

Mest lest


RSS
  spacer
Du er her: Forsiden

Vår hovedsponsor:
Grovfjord Bygg - vår hovedsponsor!

 
Ventetida er over PDF Utskrift E-post
Skrevet av Svein Bertin Simonsen   
18.04.2017
hken_-_grovfjord_24.09.2016_redning_-_423_foto_svein_b_simonsen.jpg
Ole Markus Simonsen måtte ta fram sitt ytterste for å hindre scoring av Høken i fjorårets bortekamp på Bleik,
Lagene møtes igjen førstkommende lørdag når årets serie starter for begge lag.

Årets sesong i kretsserien sparkes i gang med rekordtidlig oppstart. Allerede kommende onsdag spilles nabooppgjøret mellom Stålbrott/Sortland 2 og Melbo.

Alt av treningsarbeid og forberedelser er unnagjort, kanskje ikke helt slik som planlagt hos alle. Men det som ikke er gjennomført til nå er det lite å gjøre med - nå starter alvoret.

Med endring og mer spissing av seriesystemene i Norge er årets kretsserie den tøffeste og mest utfordrende på mange år. Ikke siden Mjølner, HIL, Sortland og Lofoten var på dette nivået i 2009 har kvaliteten vært bedre enn i år. Medkila, Lofoten og Melbo, alle med fersk 3.divisjonserfaring, vil sette standard for hva som blir toppnivået i år. Disse, supplert av Skånland, Leknes og Morild, tror jeg vil bli å finne i divisjonens øvre sjikt.

Jeg vil bli mer enn overrasket om vinneren av serien ikke er blant disse lagene. Erfaring, tradisjon, spillerstall og økonomi tilsier at det pr. i dag neppe er andre som kan matche de nevnte klubbene.

Men konkurransen innbyrdes vil bli tøff i kampen om mestertittelen og her er ingen soleklar favoritt. Det laget som vil vinne må også ville rykke opp og delta i allnorsk tredjedivisjon.

Når de forannevnte er tippet i toppen forventes resten å utgjøre nedre halvdel. Som vanlig i fotball er alle disse for gode til å rykke ned.  Av erfaring vet vi dog at noen dessverre må ta det tunge steget ned.  Men heller ikke i denne enden av tabellen er det noen som skiller seg ut i "favorittrollen", og i utgangspunktet kan hvem som helst ramle ned i avgrunnen.

Til slutt kommer spørsmålet om hvilket lag som vil overraske positivt og hvilket vil skuffe. Noen vil gjøre det, men hvem?

Jeg drister meg likevel til tips/gjetning og det kan sammenlignes med fasiten som kommer i oktober.

Tabelltips 2017
 1  Skånland
 2  Medkila
 3  Leknes
 4  Lofoten
 5  Melbo
 6  Morild
 7  Harstad B
 8  Ballstad
 9  Grovfjord 
 10  Landsås
 11  Høken
 12  Stålbrott
   

Onsdag 19.04. kl 1900 Stålbrott/Sortland 2 - Melbo,  Sandnes kunstgress
Mye har vært skrevet om klubbkonstellasjonen til hjemmelaget i forkant av sesongen og ikke alle motstanderlagene har vært enige at denne kombinasjonen burde vært tillatt, heller ikke Grovfjord IL.

Men bestemmende myndigheter har ikke tatt hensyn til motargumentene og da blir det å forholde seg til det som er blitt vedtatt i denne saken.

Målet for samarbeidet mellom disse klubbene er at Stålbrott mener det ikke hadde vært mulig å stille lag i serien uten bistand fra naboen. Litt pussig for hjemmelaget å møte en motstander i dette oppgjøret det hadde samarbeid med i forrige sesong.


stlbrott_04.06.2016_stor_innsats_elias_bjrn_-_423_foto_svein_b_simonsen.jpg
Elias Bjørnå med takling i fjorårets oppgjør mot Stålbrott.


Har registrert at hjemmelaget har vunnet 3-1 over Ballstad i en treningskamp i slutten av mars noe som forteller at det kanskje kan forventes at sandnesgutta vil være på nivå med fjoråret.

Melbo måtte ta den tunge veien ned fra tredje etter at omlegging av seriesystemet medførte en sterk spissing av denne divisjonen for inneværende år. Bortelaget leverte en brukbar prestasjon i fjor, i sin andre sesong i HÅNO-avdelinga. Det endte med 8.plass, en plassering som normalt ville holdt til et nytt år i divisjonen hadde det ikke vært for omleggingen. 

I sesongoppkjøringa har Melbo bl.a slått Morild 4-0 og spilt 2.runde i kvaliken til NM-cupen, men måtte her finne seg å bli slått ut av Mjølner med 4-1.

Hvor god Melbo blir i år i forhold til de siste sesongene er vanskelig å ha noen formening om. Laget har fått erfaring fra to år i tredje om hva som kreves for å kunne vende tilbake. Om det er ressurser og vilje til på nytt å ta steget opp, denne gangen til en enda tøffere 3.divisjon, får vi se etter hvert. Men at de mørkeblå med trener Thomas Rønning som skipper vil vite å bite fra seg i toppen i år er jeg nokså sikker på.

Dommer: Stein - Viggo Standal, Lødingen

Sist tilsvarende kamp: ---

Tips B: 30-70

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lørdag 22.04. kl 1400  Medkila  -  Morild, Medkila kunstgress
Etter noen anstrengende år og med dyrekjøpte erfaringer i litt øvre divisjoner er Medkila tilbake til utgangspunktet foran denne sesongen. Laget satser imidlertid friskt og fått inn spillere med erfaringer til å komplettere en ellers litt ung stall. Bl.a har Marcus Ursin Ingebrigtsen, tidl.HIL, tatt steget over til bydelsklubben.

Resultatene fra treningskampene og kvalik til NM-cup gjør at vi har tro på at de helhvite absolutt har til hensikt å være med på den øvre delen av tabellen og også forbli der når sluttstrek settes i oktober.

magnus_johnsen_medkila_03.04.2016_-_423_foto_svein__b_simonsen.jpg
 Medkila og Grovfjord i treningskamp på Harstad stadion i 2016.
 

Motstander i dette oppgjøret er fjorårets suverene vinner i divisjonen, men som ikke har vist samme tendenser i vår, bl.a tapt 0-4 for Melbo og med samme sifre for SOIF i 1.kval.runde til NM-cupen.

Den tragiske hendelsen i klubben før jul i fjor vil jeg tro har satt sitt preg på klubbmiljøet i forberedelsene foran sesongen. Men treningsoppholdet i Spania i påsken har sikkert gjort godt for alle. Spillerne og trener-/støtteapparatet er nok innstilte og klare til å komme i gang med det sportslige og ønsker å yte sitt beste allerede fra første kamp.

Regner med et jevnt oppgjør her, men en liten hjemmefordel.

Dommer: Ole Johan L. Lillebuen, Andenes IL

Sist tilsvarende kamp: 2010   3-4

Tips H: 60-40

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Lørdag 22.04. kl 1400  Lofoten  -  Leknes, Stranda stadion
Disse to lagene kjempet en durabelig og intens kamp for å vinne seriemesterskapet i divisjonen i 2015 - med opprykk til tredje som den store gevinsten. Leknes var avhengig av at Lofoten måtte snuble i en av sine siste kamper for å kunne ta mesterskapet, men svolværlaget stod støtt helt inn og sikret seg mesterskapet og opprykk.

Etter gledesrusen i 2015 kom hverdagen ubarmhjertig tilbake i fjor for Lofoten. Dog var starten på HÅNO-serien svært god. Fire seirer på de seks første kampene var lovende og håp om et solid plassering var til stede.
Men deretter gikk lyset for laget og resten av sesongen ble en trasig opplevelse for blåbuksene. Kun tre seirer på de siste 16 kampene
endte med nest siste plass på tabellen for lofotingene og uten å være i nærheten av å ende topp-4 som ga videre liv i divisjonen.

lofoten_borte_20.06.2015_eirik_christensen_-_423_foto_svein_b_simonsen.jpg
Lofoten i kamp mot Eirik Christensen og Grovfjord i 2015.
 

Hjemmelaget røk ut 1.kval.runde til NM-cupen etter tap 1-3 for Sortland. Tatt i betraktning divisjonsforskjellen er resultatet ok. Jeg tror laget kanskje ikke kan påregne å vinne årets divisjon, men forventes å ende på øvre halvdel.

Leknes er ett av flere lag som valgte å legge siste del av oppkjøringa til sesongen i solfylte Spania. Det kan se ut som oppholdet har gitt mersmak for spillerne, for laget har vunnet to treningskamper iflg. egen FB-side. Seier 5-0 over et spansk lag og 2-1 over Blindheim, Ålesund lar seg absolutt høre og er godt å ha i bagasjen inn mot seriestarten. Brune og blide spillere som kanskje kan sørge for at alle poengene blir med hjem til Leknes?

Dommer: Magne Johansen, IF Kilkam

Sist tilsvarende kamp: 2015   2-1

Tips B: 40-60

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lørdag 22.04. kl 1500 Høken  -  Grovfjord, Bleik kunstgress

I sine to siste treningskamper før sesongstart har hjemmelaget tapt 1-2 for Andenes og spilt uavgjort 1-1 mot Melbo. Variererende resultater, men sistnevnte er solid og tyder på at "Vi er Høken" også denne sesongen har planer om å gjøre livet surt for sine motstandere. Kanskje spesielt på hjemmebane hvor laget i fjor hentet sine fleste poeng.

Grovfjord må nok belage seg på å måtte yte sitt absolutt maksimale hvis poeng skal hentets fra landsbyen ved havet. Fem treningskamper har bortelaget gjennomført med fire seier og ett tap som resultat mot stort sett jevnbyrdige motstandere - hvilket gjør oss til forsiktige optimister.
Periodevis brukbart spill, men registerer at det slippes inn del mål og forsvarssekken må derfor snøres helt igjen i dette opgjøret.

Oransjetrøyene har fått mange nye (og tidligere) spillere inn i stallen foran denne sesongen. Karl Harald Bruun (Kekk) er tilbake i buret, forhåpentligvis like lett og spretten som i glansdagene. I siste treningskamp (mot Harstad B) viste også Lars Erik Markussen seg fram igjen i grovfjorddrakta. Kanskje like rask på foten som før, vi håper.

Andre nye spillere inn er Jacob Kulseng-Hansen (eks. Medkila) og broderen, Isak. I tillegg får vi se Martin Berg, (eks. HIL) og Simen Bjøri (eks. Landsås). Også Are Johannessen kommer kanskje til å prøve seg igjen for Grovfjord etter mange år borte fra fotballen pga skadeproblemer.  I tillegg prøver grovfjordgutten Joacim Martinsen seg på seniornivå etter å ha vært i fotballdvale siden småguttedagene.

Borte fra fjorårets lag er Peder Molund til Kvæfjord, Eirik Myrvang til HIL og Jonas Svendsen som ønsker å prøve seg i 3.divisjon for Salangen. Vi ønsker alle disse lykke til i sine ny klubber.

Tror på en jevn kamp hvor ingen av lagene kan sies å være favoritt. Kanskje hjemmebane er det som skiller lagene?

Dommer: Håkon Rinaldo Hansen, Grytøy IL

Sist tilsvarende kamp: 2016  1-1

Tips H: 60-40


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lørdag 22.04. kl 1600  Skånland  -  Landsås, Skånland kunstgress
Hjemmelaget har overbevist i oppkjøringskampene inn mot seriestart. Fjorårets "runner up" spilte tidligere i vinter jevnt mot bl.a Sortland og Mjølner fra 3.divisjon og med solide 4-0 over Morild i 1.kvalrunde til NM-cupen tyder alt på at skånlendingene er på god vei til å være med i toppstriden også denne sesongen.
Med Håkon Norberg straks tilbake forsterker laget ytterligere en solid stall. Når klubben også har et sterkt støtteapparat i ryggen jeg ser derfor ingen grunn til at de hvite og sorte ikke skal kunne kjempe om den aller gjeveste plasseringen i serien.

Med kunstgressbane belggende sentralt på Evenskjer, nytt garderobe- og kafeanlegg på stadion er facilitetene i orden for å "ta det store spranget" opp en divisjon. Laget har noen år vaket bak de beste og i år bør det være både interesse, vilje og anledning til å gjøre det, i hvert fall forsøke. Med sentral plassering i Hålogland stiller ikke klubben svakere enn f.eks. Salangen og Skjervøy som begge skal delta i allnorsk 3.divisjon i år.

soif_-_leknes_23.04.16_vegard_norberg_foto_svein_b_simonsen.jpg
Fra oppgjøret Skånland - Leknes i 2016.
 

Motstander Landsås har ikke vært like overbevisende i sin oppkjøring så langt, etter det undertegnede har registrert og faller derfor ut av min liste over potensielle topp-seks kandidater. Men seljestadgutta har tidligere vist god moral og ståpåvilje, noe jeg regner med spillerne ønsker og synliggjøre også denne sesongen. Om laget er i stand til å forsvare sin tredjeplass fra i fjor tror jeg dog det kan bli vanskelig, men ingenting er umulig.

Dommer: Reidar Grønbeck, Kvæfjord IL

Sist tilsvarende kamp: 2016   3-1

Tips H: 70-30

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Søndag 23.04. kl 1600 Ballstad  -  Harstad B, Ballstad kunstgress

Hjemmelaget har også vært på solskinnstur i Spania og ladet batteriene for å være best mulig forberedt når alvoret tar til om en knapp uke. Utover et tap for Stålbrott/Sortland 2 1-3 og tap for Lillestrøm G19 elite med 1-6 under spaniaoppholdet er det få holdepunkter for hvor sterkt laget står i forkant av seriestarten.
Men gløden, viljen og lokalpatriotismen er helt sikkert til stede hos spillerne og kommer til å bidra til topp innsats på banen slik vi kjenner laget gjennom flere sesonger. 

ballstad_b_pl_berg_01.05.2015_-_423_foto_svein_b_simonsen.jpg
Veteranen Pål Berg vil også i år bidra for Ballstad.
 

Når det gjelder Harstad B-laget har jeg liten kjennskap til hva det står for utover tapet for Grovfjord i en treningskamp for kort tid siden. Laget var sterk i fjor og når serien etter hvert setter utover i sesongen seg regner jeg med at laget er der klubben ønsker det skal være. For å være en god backup for A-laget bør tigrene i alle fall sikte seg inn på en sentral tabellplassering.

Dommer: Andreas Bjerkeng, FK Landsås

Sist tilsvarende kamp: 2016   4-3

Tips H: 60-40

 

Årets terminliste

 
spacer  
 
Oppslagstavle
Ingen kommende hendelser!
Tilfeldig bilde
demringsmo renovert 23.04.2012 foto svein b simonsen.jpg
Avstemning

Copyright © 2019 Grovfjord IL, Moa, 9446 Grovfjord.
Ansvarlig redaktør: Per Sandengen.
Tilrettelagt av Finn Haukebøe.

spacer spacer
Sponsorer:

Sparebanken Narvik

Grovfjord Mekaniske Verksted

Neumann

Neumann

Stamina

HÃ¥logaland Kraft

Skånland kommune

Rustad Transport AS