spacer spacer
Kontakt ossSidekartNæringslivHjertet i NorgeKort historikkForsidenBanefordeling
Forsiden
Hva skjer?
Sykkel
Påmelding fotballskolen
Barneidrett
Skiløyper
A-laget
Trimgruppa
Sommarhelga
Lenker
Nyhetsarkiv
Videoklipp
Medlemskap

Siste nytt

Mest lest


RSS
  spacer
Du er her: Forsiden

Vår hovedsponsor:
Grovfjord Bygg - vår hovedsponsor!

 
Slutt for i år! PDF Utskrift E-post
Skrevet av Svein Bertin Simonsen   
05.10.2016
ballstad_25.06.2016_matias_olsen_og_sindre_brandsegg_duell_-_423_foto_svein_b_simonsen.jpg
Det mest spennende med sesongens avslutningsrunde kommende helg kampen mellom tre lag for å unngå nedrykk. Makter f.eks. Matias Olsen og Ballstad å redde plassen, eller må laget ta den tunge veie ned.


SOIF - Grovfjord lørdag 8.oktober kl 1500 på Skånland kunstgress 

 

Kun èn serierunde gjenstår før siste kapittel av sesongen 2016 skrives inn i bøkene  og det som skjedde i år er dermed for alltid historie.

Det aller meste er allerede avgjort, både i topp og bunn. I toppen er den eneste spenningen om hvilket lag som tar siste trinn på seierspallen. Her har Leknes hånden på rattet og vil med seier knipe prestisjeplasseringen.

Men laget skal ta den ên mil lange turen utover til Ballstad og møte et desperat hjemmelag som vil komme til å kjempe med nebb og klør for sin egen eksistens i divisjonen.  Laget så ut til for noen runder siden å ende på trygg grunn, men det har gått tungt den siste tiden for ballstadgutta og skjebnen vil at prestisjekampen på Vestvågøya blir avgjørende.

Med et slik utgangspunkt vil det måtte bli et heidundrende nabooppgjør hvor begge lag har noe å spille for – Ballstad aller mest. Oransjegutta er sannsynligvis nødt til å vinne oppgjøret for å berge plassen. Den største utfordreren, Stålbrott Melbo, møter allerede nedrykksklare Kabelvåg, og den oppgaven virker enklere enn Ballstads. Et Stålbrott-lag forsterket med spillere fra Melbo har alle mulighetene for tre poeng i dette oppgjøret.

stlbrott_04.06.2016_stor_innsats_elias_bjrn_-_423_foto_svein_b_simonsen.jpg
Stålbrott ligger svakest an på tabellen av de tre lagene som kjemper mot nedrykksspøkelset,. Men kan likevel laget berge divisjonsplassen?

 
Stålbrott har samme målforskjell som lofotlaget, men to færre poeng.  Med seier vil vesterålingene få bedre målforskjell og da nytter det ikke med uavgjort mot Leknes for Ballstad. Laget blir nødt å vinne.
 
Sannsynligvis den største muligheten for Ballstad til å overleve er at Landsås, som har muligheten på topp-tre plassering, slår Mjølner B i sin siste kamp for året.
Gjør Landsås dèt samtidig som Ballstad kniper poeng mot bygdelaget og Stålbrott vinner er det narviklaget som må ta turen ned i femte. Det blir spennende og se om Mjølner kommer til å «samle troppene» i håp om å beholde plassen.

Med andre ord er kampen for tilværelsen for de tre «utryddingstruende» lagene i divisjonen et scenario av utallige muligheter. Det skulle ikke forundre noen at gjennom sesongens siste nitti minutter kan håp og fortvilelse skifte flere ganger mellom de involverte lagene. Regner med hissig bruk av mobiltelefon søndag ettermiddag. Dette kan bli en riktig «rysare», som de sier i det blågule landet.

Harstad B skal kjøre den korte turen over Gåre-høgda for å møte tabelljumboen Kvæfjord på Borkenes. Tigrene ligger sist i trioen som kjemper om tredjeplassen, men har best målforskjell av disse tre.
For nyopprykkede Kvæfjord har det blitt et hardt og tøft møte med kretsens øverste divisjon og reisen gjennom sesongen har vært tung og krevende for det unge mannskapet. Laget skal likevel berømmes og ha honnør for å ha stått på og gjennomført seriespillet på en sportslig god måte til tross for mange smeller.

Noe annet enn en grei HIL-seier vil overraske mye og da får de gulsorte vente på resultatene fra de andre oppgjørene om det blir pallplass eller ikke.

De to siste kampene i runden har ingen annen betydning enn det prestisjemessige. Høken tar i mot «uovervinnelige» Morild som for lengst er seriemester. For bleiklaget gjelder det kampen om 6.plassen. Med seier og samtidig som Grovfjord avgir poeng mot Skånland bytter disse to lagene plass på tabellen. Men så var det å slå Morild da………?

Ettersom Skånland og Grovfjord ikke har annet enn prestisjen (kan være viktig nok) å spille for er dette oppgjøret flyttet fram til lørdag.

Hjemmelaget har levert en solid sesong – fra første runde og ut sesongen. Her har det ikke vært mange feilskjær underveis og en klar og fortjent plass som «runner up» er allerede innkassert. Målsettingen om å bli blant de fire beste ble tidlig klart at laget ville nå og da er nok både klubben og spillerne strålende fornøyd med sesongen. Grovfjord IL gratulerer.

Grovfjord kan se tilbake på to forskjellige utgaver av laget. Ett som spilte vårsesongen og et annet høsten. Med kun 10 poeng inn i ferien og nedrykksplass i sikte så det mørkt ut for bygdelaget å skulle beholde plassen i divisjonen i sin jubileumssesong (den 50. siden oppstarten i 1967).

Men med Stian Christensens tilbakekomst etter første høstkamp har laget stått fram som mer komplett med et solid og tettere forsvar noe som igjen har gitt et bedre utgangspunkt for omstilling til gode og hurtige overganger.

Når så innsatsen hos samtlige spillere hevet seg flere hakk gjennom høstkampene har Grovfjord maktet avgjøre de jevne kampene til sin fordel. Fire 3-2 seire på hjemmebane forteller dette. Tre av disse mot lag som plasseringsmessig lå foran Grovfjord på kamptidspunktene.

Bortelaget kan, selv med tap, ende på sjetteplass og med utgangspunkt i vårsesongen skal vi være svært fornøyde med plasseringen og at det endte godt til slutt.

Derfor er det nok et noe mer optimistisk og selvsikkert gjeng som løper ut på Skånland kunstgress lørdag ettermiddag. Dessverre mangler midtbanepropellen Even Bjørnå (soner pga gule), men Grovfjord mønstrer likevel et mannskap som ønsker å gi sølvvinnerne kamp om seieren.

Hjemmelaget er selvfølgelig store favoritter, det viser tabellen….men så var det dette om at ballen er rund.  Så kanskje likevel?

Grovfjord ønsker å takke alle de øvrige lagene, dommere, publikum, sine sponsorer og alle andre for sesongen 2016.
Tusen takk for i år!

Resultater og tabell

 
spacer  
 
Oppslagstavle
Ingen kommende hendelser!
Tilfeldig bilde
flom storelva bilde 1 16.05.2010 foto svein b simonsen.jpg
Avstemning

Copyright © 2019 Grovfjord IL, Moa, 9446 Grovfjord.
Ansvarlig redaktør: Per Sandengen.
Tilrettelagt av Finn Haukebøe.

spacer spacer
Sponsorer:

Sparebanken Narvik

Grovfjord Mekaniske Verksted

Neumann

Neumann

Stamina

HÃ¥logaland Kraft

Skånland kommune

Rustad Transport AS

XL-Bygg Skjærran Byggevare