spacer spacer
Kontakt ossSidekartNæringslivHjertet i NorgeKort historikkForsidenBanefordeling
Forsiden
Hva skjer?
Sykkel
Barneidrett
Skiløyper
A-laget
Trimgruppa
Sommarhelga
Lenker
Nyhetsarkiv
Videoklipp
Medlemskap

Siste nytt

Mest lest


RSS
  spacer
Du er her: Forsiden arrow Forsiden

Vår hovedsponsor:
Grovfjord Bygg - vår hovedsponsor!

 
Skjebnekamp for Grovfjord PDF Utskrift E-post
Skrevet av Svein Bertin Simonsen   
16.09.2016
kabelvg_10.08.2016_stian_eilertsen_-_423_foto_svein_b_simonsen.jpg
Stor innsats med hjertet utenpå drakta må til mot Kvæfjord, gutter!!!

Et være eller ikke være. Det er dèt søndagens kamp handler om for Grovfjord ILs A-lag.

Da forlater divisjonstoget perrongen og hvis hjemmelaget har ønske om å være med på den videre ferden til et opphold på samme nivå også i 2017 er bare ett resultat godt nok….seier, og kun seier!

Hvis undertegnede har fått med seg noen av de mest tenkbare situasjoner som kommer til å påvirke neste års 4.divisjoner det følgende:
Nedrykk fra 3.divisjon til vår krets. I øyeblikket er allerede Medkila og Lofoten klare for 4.divisjon 2017. Sortland, Mjølner og Melbo ligger utsatt til. Mye taler for at minst ett av disse tre kommer ned.  Hvis tre lag må ned på divisjonsstigen må like mange forlate HÅLO-serien, i øyeblikket Kvæfjord, Kabelvåg Lofoten og Stålbrott Melbo.

I tillegg skal kretsmesteren av 5.divisjon opp og erstatte det fjerde dårligste laget som akkurat nå er Grovfjord. Hvilket betyr at Grovfjord må passere et annet lag for å beholde plassen. Skulle fire lag bli nødt å forlate 3.divisjon må ytterligere ett lag ta steget ned til femte. Akkurat nå er det Mjølner B. Men hvis Mjølner A rykke ned vil jeg anta at laget kommer til å erstatte Mjølner B så fremst sistnevnte er på "sikker plass".

Verst tenkbare scenario er at også Sortland må ta steget ned. Da vil skandalen av divisjonsendringene være fullkommen for vår krets. Mye skal imidlertid gå galt for at det utenkelige skal skje. Om det er andre forhold enn disse som her er nevnt som kan påvirke neste års 4.divisjon vites ikke. 

Her er fortsatt for mye om og men til å vite i dag eksakt hvilken plassering som må til for å beholde plassen i divisjonen. For Grovfjords del er det med stor sannsynlighet at laget må passere minst ett lag på tabellen for å ha sjansen til berge plassen. Faren er imidlertid stor for at oransjetrøyene også må legge ytterligere ett lag bak seg for å være tilnærmet på den sikre siden.

Grovfjord er i liten grad avhengig av hjelp fra andre klubber for å bedre sin posisjon. Laget kan selv avgjøre sin skjebne ved å vinne de resterende kampene. Men......så var det å gjøre det!

Klubben er inne i sin 50. sesong på rad med A-lagsfotball siden oppstarten i 1967 - i 6.divisjon. Og det vil være både trist og leit om ringen i år skulle sluttes med degradering til kretsens laveste nivå igjen  -  hvor laget ikke har befunnet seg siden oppstartsåret.

Gutta leverte en absolutt godkjent prestasjon, med bra spill i perioder og stor innsats, i bortekampen sist søndag mot Stålbrott Melbo.
Et lag som var nesten mer Melbo enn Stålbrott i akkurat dèt oppgjøret noe vi fikk tydelig erfare. Det var  ingen tvil om  at flere av spillerne her hadde et høyere nivå inne enn det vi normalt møter i divisjonen og det var avgjørende for at kampen vippet i hjemmelagets favør.

Våre gjester på søndag, Kvæfjord, er i år er tilbake på høyeste kretsnivå etter  mange år i dvale før klubben gjorde comeback i seriespill for noen år siden og rykket opp til 4.divisjon etter å ha vunnet sin 5.divisjonavdeling i fjor.

Møtet med dette nivået har vært en tøff og overraskende opplevelse for gutta fra jordbærbygda. I alle fall har blådraktenes trener,  Sveinung Næss Meyer, uttrykt dette i lokalavisa og han har allerede akseptert at det blir retur til femte etter en fransk visitt i kretsens «toppdivisjon».

Men laget fikk en positiv opplevelse etter å ha slått Mjølner B på Borkenes  i siste runde. Kanskje det gir en boost inn mot de siste seriekampene og det bør være et OBS for hjemmelaget.

Det er nå det gjelder, gutter!!!!!!!


Vårkampen: Kvæfjord - Grovfjord 1-5 (Viktor fire mål)

Dommer: Andreas Bjerkeng, FK Landsås

 

 
spacer  
 
Oppslagstavle
Ingen kommende hendelser!
Tilfeldig bilde
a-laget 2012.jpg
Avstemning

Copyright © 2019 Grovfjord IL, Moa, 9446 Grovfjord.
Ansvarlig redaktør: Per Sandengen.
Tilrettelagt av Finn Haukebøe.

spacer spacer
Sponsorer:

Sparebanken Narvik

Grovfjord Mekaniske Verksted

Neumann

Neumann

Stamina

HÃ¥logaland Kraft

Skånland kommune

Rustad Transport AS