spacer spacer
Kontakt ossSidekartNæringslivHjertet i NorgeKort historikkForsidenBanefordeling
Forsiden
Hva skjer?
Sykkel
Påmelding fotballskolen
Barneidrett
Skiløyper
A-laget
Trimgruppa
Sommarhelga
Lenker
Nyhetsarkiv
Videoklipp
Medlemskap

Siste nytt

Mest lest


RSS
  spacer
Du er her: Forsiden

Vår hovedsponsor:
Grovfjord Bygg - vår hovedsponsor!

 
Tøft oppgjør mot Stålbrott PDF Utskrift E-post
Skrevet av Svein Bertin Simonsen   
09.09.2016
stlbrott_borte_12.08.2015_hallvard_redder_frste_straffe_-_423_foto__svein_b_simonsen.jpg
Mye takket være to strafferedninger av Hallvard Markussen i fjorårets oppgjør på Sandnes kunne Grovfjord ta med seg hjem tre poeng etter seier 5-2.

Sesongen 2016 er i ferd med å ebbe ut. En måned og fem kamper gjenstår for de fleste lagene før fotballutstyret kan pakkes ned og settes bort for denne gang.

Selv om det ikke er så mange serieomganger igjen og mye er avgjort i serien er de gjenstående kampene viktige for lagene med tilhold i midtsjiktet. I og med omlegging av seriesystemet i Norge fra 2017 berører dette alle klubber fra 2.divisjon og nedover på divisjonsstigen.

I vår lokale divisjon betyr det at kretsens øverste divisjon omtrent halveres hvilket vil si at kun de som ender på den øvre halvdel er sikret plass i 4.divisjon også neste år. Hvor mange som vil overleve er bl.a avhengig av antallet fra vår krets som kommer ned fra 3.divisjon. Pr. i dag er det usikkert, sannsynligvis får vi ikke dette avgjort før i siste runde.

Med utgangpunkt i dagens tabellsituasjon taler mye for at hele 8 lag, i alle fall teoretisk, er med i kampen for tilværelsen. Bare den suverene leder, Morild, og like suverene runner up, SOIF, kan føle seg helt trygge på deltakelse i samme divisjon også neste år.

I bunnen skal mer enn et under til for at Kvæfjord kan kravle opp på trygg grunn. Varsellampene blinker også rødt for Kabelvåg Lofoten, og tapet 1-7 hjemme for Ballstad i siste kamp inngir ikke tillit. Grovfjords motstander på søndag, Stålbrott Melbo, har bare ett poeng mer enn Kabelvåg, men med èn kamp til gode (mot Landsås hjemme) har laget i alle fall en mulighet hvis dette oppgjøret vinnes.

Dette betyr at på nåværende tidspunkt er åtte lag involvert i spennende kamper i de siste rundene av årets serie og spenningen vil helt sikkert vare helt fram til avslutningen 9.oktober.

Hvor mange poeng som behøves for videre divisjonseksistens er vanskelig å si, men en kvalifisert gjetning/erfaring tyder på at nærmere 30 poeng vil være nødvendig, litt avhengig av det som er omtalt lenger opp.
For Grovfjord sin del er det enkelt og greit – fem cupfinaler – som gjenstår før sesongen er over, og den første er altså på søndag mot Stålbrott – som ganske sikkert vil kjempe med nebb og klør i håpet om å berge plassen.

stlbrott_04.06.2016_gutta_gratulerer_hverandre__-_423_foto_svein_b_simonsen.jpg
Gutta fornøyde etter hjemmekampen mot Stålbrott i vår. Vi håper på lignende scener også på søndag.


I kjølvannet av prestasjonene til Norges A- og U-lag denne uka har debatten om kunstgress kontra naturgress blusset opp og flere sentrale fotballpersoner har uttalt seg i saken og konkludert at gressbane bør være arena på toppnivå. Grovfjord er det eneste laget i divisjonen med vanlig gress som banedekke på egen arena. I Hålogaland Fotballkrets er det bare to gressbaner i bruk for seniorlag, Gratangen er det andre laget som også benytter dette underlaget på hjemmebane.

Med andre ord vil Grovfjord alltid spille på kunstgress i sine bortekamper. Så langt har Grovfjord bare vunnet en eneste kamp, av åtte, på kunstgress – mot Kvæfjord. Etter å ha overvært samtlige kamper er det ingen tvil om at det er forskjell på kunst vs natur med hensyn til presisjon, balltempo og duellinvolveringer.

Motstanderne får ikke anledning til å gjennomføre kunstgresspillet på Sletta og det kan være noe av forklaringen på at lagene vi tapte stort for på bortebane i vår, Mjølner, HIL og Leknes ble slått på eget gress.

Så langt er det bare Landsås som har vunnet begge oppgjørene mot Grovfjord, så får håpe at også vi er i stand til å vinne begge våre mot Stålbrott.

Terminliste og tabell

 
spacer  
 
Oppslagstavle
Ingen kommende hendelser!
Tilfeldig bilde
tande roar 28.01.2012.jpg
Avstemning

Copyright © 2018 Grovfjord IL, Moa, 9446 Grovfjord.
Ansvarlig redaktør: Per Sandengen.
Tilrettelagt av Finn Haukebøe.

spacer spacer
Sponsorer:

Sparebanken Narvik

Grovfjord Mekaniske Verksted

Neumann

Neumann

Stamina

HÃ¥logaland Kraft

Skånland kommune

Rustad Transport AS