<-- END: PÃ¥melding Fotballskolen -->
spacer spacer
Kontakt ossSidekartNæringslivHjertet i NorgeKort historikkForsidenBanefordeling
Forsiden
Hva skjer?
Sykkel
Barneidrett
Skiløyper
A-laget
Trimgruppa
Sommarhelga
Lenker
Nyhetsarkiv
Videoklipp
Medlemskap

Siste nytt

Mest lest


RSS
  spacer
Du er her: Forsiden

Vår hovedsponsor:
Grovfjord Bygg - vår hovedsponsor!

 
Ferien over PDF Utskrift E-post
Skrevet av Svein Bertin Simonsen   
28.07.2016
soif_-_leknes_23.04.16_vegard_norberg_foto_svein_b_simonsen.jpg
Skånland og Leknes møtes i kveld på sistnevntes bane og igangsetter med det høstsesongen for 4.divisjon,.
Bildet er fra våroppgjøret mellom de samme lagene.

4.divisjon avd. Hålogaland 

I kveld er det oppstart av høstsesongen for den lokale 4.divisjonsavdelinga når Leknes og Skånland triller ballen i gang for siste halvdel av årets seriespill.

Deretter følger tre kamper i helga før runden avsluttes med to kamper i midten av neste uke. Lagene har hatt en velfortjent pause med fire-fem ukers opphold. Men hvordan de enkelte klubbene har ivaretatt formen disse sommerdagene vites ikke, og oppkjøringa til høstsesongen har sannsynligvis vært ulik for de enkelte lagene.

Ved gjennomgang av samtlige klubbers FB-sider registreres det pr i dag at kun ett lag! i divisjonen har spilt treningskamp i ferietiden. Leknes tapte hjemme 1-2 for Melbo for noen dager siden. For de øvrige er ingen treningskamper omtalt. Hvis dette medfører riktighet kan det stilles et stort spørsmålstegn av seriøsiteten og holdningen til å ta idretten på alvor hos både klubber og spillere i kretsens høyeste divisjon.


For 20-30-40 år siden var det vanlig at lagene deltok i turneringsspill eller treningskamper i ferietiden for å holde formen i gang og være best mulig forberedt til høstsesongen. Turneringsaktiviteten har ligget død i mange år og noen renessanse på dette området ser ikke ut til å være ønskelig heller. 
Ferietiden ser ut til kun å skulle benyttes til  -  nettopp ferie.  Selv om det som her er skrevet refererer seg til 4.divisjon tror jeg vi kan finne elementer av det samme også i divisjonene over også og kan være noe av forklaringen på det svake nivået i Hålogaland Fotballkrets.

I vår divisjon er det sannsynligvis ikke alle klubbene som stiller med fullt mannskap klare til og ta fatt sesonginnspurten. Det er vanskelig å vite hvor lagene står pr. dato i forhold til prestasjonene på slutten av vårsesongen.  Tipsene på denne ukes kamper baseres derfor i stor grad på resultatene fra i vår. 

 

Torsdag 28.07. kl 1930  Leknes - Skånland, Leknes kunstgress
Toppoppgjør allerede i første kamp når lagene på pallens to nederste trinn møtes til dyst i Lofoten. Hjemmelaget har vært noe svakere i sine prestasjoner første halvdel enn det som var forventet, mens gjestene avsluttet vårsesongen strålende med fem strake seirer og ferie på tabellens andreplass.

Mye taler for at det er nettopp disse to lagene som kommer til å kjempe om kapre denne plasseringa. Morild ser ut til å ha stø kurs for seriemesterskapet, men uten opprykksmulighet blir det kun prestisjen og æren for vesterålslaget å kjempe for.

Kampen på Vestvågøy virker i utgangspunktet å være helt åpen og kan ende med hva som helst. Men de lyseblå får et svakt favorittstempel, kun på grunn av hjemmebane.

                        6 siste kamper
Leknes            
Skånland            


Dommer: Peder Martinsen, Sortland IL
Vårkampen: SOIF - Leknes 1-1

Tips H: 60-40

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Lørdag 30.07. kl 1400 Morild - Ballstad, Øksnes idrettspark
Hjemmelaget står kun med ett eneste tap så langt. Det kom i første seriekamp - på bortebane mot nettopp dagens motstander.
Øksneslaget var favoritt også i den kampen, men maktet ikke avgjøre til egen fordel. Til gjengjeld har grønntrøyene maktet det i samtlige 10 kamper laget har spilt etterpå. Det har gitt klubben en suveren serieledelse og det vil overraske svært mye om ikke også den ellevte følger her.

Ballstad har vært varierende i prestasjonene, men har en tabellplassering som reflekterer forutsetningene. I likhet med mange andre lag i divisjonen blir målet å ende på øvre halvdel for fortsatt kunne kalle seg et fjerdedivisjonslag også neste år.

                       6 siste kamper
Morild            
Ballstad            

Dommer: Espen Ludviksen, FK Landsås
Vårkampen: Ballstad - Morild 3-2

Tips H: 90-10 

 

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Søndag 31.07. kl 1400  Harstad B  -  Høken, Harstad stadion

Tigrene ser ut til å etablert seg i posisjon for å kunne forbli i divisjonen også i 2017. Men det er utrolig jevnt i midtsjiktet og en seier eller tap kan skape store forskyvninger på tabellen. Regner med at hjemmelaget under ledelse av Rune Olsen har holdt et noenlunde trykk opp i ferien og stiller i bra shape før innspurten.

Harstadlaget møter ett av seriens svakeste bortelag. Høken er foreløpig på trygg grunn, men det er på eget kunstgress andøylaget gjør det.  Jeg vet ikke om klubben lever ut etter mottoetet "Ut på tur aldri sur". I hvert fall bør det være det, for  hjemreisene etter bortekampene har ikke dannet grunnlag som får fram det helt store smilet.

Kun ett fattig poeng er alt bleikgutta har hatt med seg i kofferten på hjemturene og hvis tipset skal ta utgangspunkt i hva som har skjedd tidligere i år blir det neppe særlig fangst på denne byturen heller. Men skjønt, ingen vet. Èn gang kommer vel seieren også.

                       6 siste kamper
Harstad B            
Høken            

Dommer: Andreas Bjerkeng, FK Landsås
Vårkampen: Høken - Harstad B  0-2

Tips: H 80-20

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Søndag 31.07. kl 1400 Kabelvåg Lofoten - Mjølner, Kabelvåg kunstgress

Lofotlaget fikk en etterlengtet trepoenger da Stålbrott ble slått i siste seriekampen før ferieavviklinga. Gultrøyene har ikke hatt noen stor sesong etter opprykket og i likehet med en del andre lag blir det en kamp for tilværelsen i divisjonen.

Basert på hva som har skjedd i vår har i alle fall hjemmelaget sjansen til å krype oppover tabellen ettersom motstander Mjølner ennå har til gode å kapre poeng på fremmed grunn. Fire bortekamper har gitt like mange tap noe som er litt uvirkelig ettersom narvikgutta ligger trygt plassert på tabellen i øyeblikket.

Men rødtrøyene lider også av bortesyndromet.... som ofte gir tap når Leirvik-tunnelen skal passeres. Dette har egentlig  kjennetegnet laget i flere sesonger og forteller vel mest om prioriteringer innad i klubben når B-laget skal ut på reise.

 
                      6 siste kamper
Kabelvåg            
Mjølner            

Dommer:  Petter Minge, IL Santor
Vårkampen: Mjølner B - Kabelvåg Lofoten 4-0   

Tips H: 60-40

Tabell og terminliste

 
spacer  
 
Oppslagstavle
Ingen kommende hendelser!
Tilfeldig bilde
tandegarden 1925-2 .jpg
Avstemning

Copyright © 2018 Grovfjord IL, Moa, 9446 Grovfjord.
Ansvarlig redaktør: Per Sandengen.
Tilrettelagt av Finn Haukebøe.

spacer spacer
Sponsorer:

Sparebanken Narvik

Grovfjord Mekaniske Verksted

Neumann

Neumann

Stamina

HÃ¥logaland Kraft

Skånland kommune

Rustad Transport AS