spacer spacer
Kontakt ossSidekartNæringslivHjertet i NorgeKort historikkForsidenBanefordeling
Forsiden
Hva skjer?
Sykkel
Påmelding fotballskolen
Barneidrett
Skiløyper
A-laget
Trimgruppa
Sommarhelga
Lenker
Nyhetsarkiv
Videoklipp
Medlemskap

Siste nytt

Mest lest


RSS
  spacer
Du er her: Forsiden

Vår hovedsponsor:
Grovfjord Bygg - vår hovedsponsor!

 
Fortsetter Grovfjord framgangen? PDF Utskrift E-post
Skrevet av Svein Bertin Simonsen   
12.06.2016
kvfjord_09.06.2016_elias_blir_gratulert_av_lagkameratene_foto_svein_b_simonsen.jpg
Vil det bli slike øyeblikk på Sletta lørdag? Vi håper.

4.divisjon avd. Hålogaland
 

Torsdag 16.juni kl 1900 Morild - Stålbrott Melbo, Øksnes ipk

Tap for Ballstad i første kamp og lite tydet på at grønntrøyene fra Myre på dèt tidspunktet var et kommende topplag. Heller ikke oppgjøret mot Grovfjord for tre uker siden var noen høydare for hjemmelagets side.

Men øksneslaget har likevel feid all motstand unna etter premieretapet, så vel hjemme som borte. Ikke minst seieren mot Harstad B i vågsfjordbyen bekrefter at vi har en potensiell serievinner som tar i mot Stålbrott.

Syv strake seire og hele seks poengs ledelse har gitt trener Bjarne Kåre Torbjørnsens mannskep både selvtillit og et fantastisk godt utgangspunkt for å kunne dra hjem seriemesterskap.

Men uten at vi skal dele ut pokalen på nåværende tidspunkt. 
torbjrnsen_bjarne_kre_22.05.2016_-_250__foto_svein_b_simonsen.jpg
 

Motstander, fjorårets nyopprykkede lag, Stålbrott har innledet sesongen omtrent som ventet. Klubben mannsskapsproblemer og ha slitt med å kunne stille lag i sin andre sesong på allkrets nivå.

Stålbrott har derfor inngått partnerskap med Melbo for i det hele tatt være i stand til å gjennomføre sesongen, kunne personer innad i laget fortelle da Stålbrott gjestet Sletta for vel èn uke siden.

Varierende tilgang av spillere fra hadsellaget gjør at Stålbrott prestasjoner kan svinge fra kamp til kamp og møte Morild borte er vel neppe et oppgjør laget gleder seg alt for mye til.  

                        6 siste kamper
Morild            
Stålbrott            


Dommer: Anders Johan Knutsen, Ballangen IL
Sist tilsvarende kamp, i 2015: 3-1

Tips H: 80-20

 

-------------------------------------------------------------

Lørdag 18.juni kl 1400 Grovfjord - Høken, Sletta gress

Etter  en mildt sagt miserabel innledning på sesongen har det løsnet for oransjetrøyene de to siste kampene og to solide seirer, begge med 5-1 som resultat.

Spesielt i den siste, borte mot Kvæfjord, var det skikkelig guts og trøkk i laget og en vinnervilje hos gutta som vi ikke har sett tidligere i år. Noen formasjonsendringer, mer kompakt mellom lagdelene og Viktor i sin yndlingsposisjon har ført til en total makeover av laget. 

Men vi snakker om kun to seirer og skal poengfangsten forbedres i resten av vårsesongen må prestasjonene gjentas i de kommende kampene. Det er å håpe at gutta har fått den nødvendige boosten og selvtilliten etter disse opplevelsene og går ut på Sletta lørdag i visshet om at laget absolutt er i stand til å ta poeng mot hvem det måtte være.

kvfjord_09.06.2016_viktor_ml_nr_2_-_423_foto_svein_b_simonsen.jpg
Et av spenningsmomentene i dette oppgjøret er om Viktor er like mye på hugget som i de to siste kampene.
 

Høken var suveren i 5.divisjon avd. Vesterålen i fjor. Laget vant likegodt samtlige 15 kamper og er i år tilbake kretsserien for første gang siden 2011.

Bleiklaget har hatt en oppløftende sesongstart og har foreløpig plassert seg solid i midtsjiktet. Men poengene hentes først og fremst på hjemlig grunn. Ute på reise har det heller vært magert utbytte for landsbygutta. Grovfjordforsvaret må ha et ekstra øye med spiller nr. 7, Preben Charles Hansen, Høkens toppscorer og en spiss med gode avslutningegenskaper.

Hva som venter hjemmelaget i denne kampen er vanskelig å ha noen sikker mening om. Vi bør i alle fall ta utgangspunkt i tabellplasseringene  og den forteller at vi kommer til å møte kvalifisert motstand.

hken_hjemme_thomas_haugland_ml_11_foto_svein_b_simonsen.jpg
Ett av Grovfjords mål i tilsvarende kamp i 2011. Thomas Haugland setter inn kula fra skrått hold.


Høken har ikke hatt noen gode opplevelser på Sletta i sine to siste besøk i Grovfjord. Stygge 0-14 i 2002 og 1-13 i 2011 har resultatene blitt. Men det er mange år siden og har ingen relevans i dag.

grovfjord-hken_kvalikkamp_1970_faksimile_ht.jpg
For de som ikke kjenner historien. Grovfjord og Høken møttes første gang i september 1970 i kvalik-kamp på Sortland om retten til opprykk til kretsserien,OSLOV-serien (4.divisjon).

 
                        6 siste kamper
Grovfjord            
Høken            


Dommer: Andreas Bjerkeng, FK Landsås
Sist tilsvarende kamp, i 2011: 13-1

Tips H: 60-40

 

---------------------------------------------------------------

Lørdag 18.juni kl 1400 Leknes - Kvæfjord, Leknes kunstgress

Hjemmelaget har vært inne i en noe lurvete periode den siste tiden og den forhåndstippede seriefavoritten har gått på noen uventede smeller. Det førte laget ned i midtsjiktet, men en etterlengtet trepoenger borte mot Stålbrott mandag førte de lyseblå opp i utfordrerposisjon igjen - men hele seks poeng bak Morild.
Spørsmålet er om Leknes anno 2016  er god nok til å erobre seriemesterskapet i år? Resultatene hittil tyder ikke akkurat på det, men ennå er det lenge igjen av sesongen.

leknes_14.05.2016_duell_-_423_foto_svein_b_simonsen.jpg
Leknesspillerne har kontroll på Viktor Framvik. Vil de også ha det mot Kvæfjord?
 

Bortelaget debuterte med et smell da Stålbrott ble slått hjemme 2-0 og fikk etter seieren over Landsås for tre uker siden heng på tabellens midtsone. Siden har det trøblet for laget fra jordbærbygda. Men laget viste likevel bra takter og var ingen måte overkjørt mot Grovfjord selv om det til slutt endte med et klart tap.

Bortestatistikken er ikke god lesning for fotballglade kvæfjordhjerter. Ingen poeng og bare 4 scoringer inngir ikke de store forhåpninger om poeng i Lofoten.

                        6 siste kamper
Leknes            
Kvæfjord            


Dommer: Knut Børre Wahlquist, FK Landsås
Sist tilsvarende kamp, i 2000: 8-2

Tips H: 80-20

 

----------------------------------------------------------------

Lørdag 18.juni kl 1600 Mjølner B - Ballstad, Narvik kunstgress

To lag som har lagt seg til rette i tabellens middelhav og ut fra hva som har skjedd tidligere i sesongen kan mye tale for at de også ender her. Mjølner unggutter har vært positive i år. 

Men det gjelder for dette laget også som for mange andre: Poengene hentes hjemme- noe som kanskje kan forklares med at narviklaget stiller sterkere på eget kunstgress enn på andres.

mjlner_30.04.2016__-_423_foto_svein_b_simonsen.jpg
Mjølner og Marko Katambayi vil være favoritter i oppgjøret mot Ballstad
 

Ballstad er heller ikke glad i å reise. Kun ett eneste poeng er blitt med på hjemturen for lofotlaget, og med narviklagets sterke hjemmestatistikk skal det bli vanskelig å endre denne tendensen her.

                     6 siste kamper
Mjølner B            
Ballstad            


Dommer: Michael Wikestad Pedersen, Kvæfjord IL
Sist tilsvarende kamp, i 2015: 5-0

Tips H: 60-40

 

-----------------------------------------------------------------

Søndag 19.juni kl 1400 Landsås - Skånland, Landsåsbanen

Landsås har en kamp mindre spilt etter å ha fått utsatt terminfestet kamp mot Ballstad. Laget plukker jevnt med poeng og vil antakelig være i et bredt sjikt med mange lag som vil kjempe om å ende på øvre halvdel for å kunne beholde plassen i divisjonen.
Antar dette er ambisjonene for seljestadlaget også, men kampen blir tøff om målet skal nås. 

soif_-_kabelvg_11.06.2016_-_423_-_stian_pettersen_scorer_foto_svein_b_simonsen.jpg 
SOIF hadde små problemer mot et usedvanlig tamt og blekt Kabelvåg-lag sist lørdag. Hvittrøyene eide kampen og hadde styring gjennom 90 minutter - og 4-0 var ikke mer enn det måtte være.
På bildet scorer Stian Pettersen det siste målet etter at kabelvågkeeperen hadde gitt retur.

Skånlendingene har forhåpninger om å være i toppen av divisjonen når strek settes i oktober, og klubben har alle muligheter til å oppfylle disse ambisjonene. Topplassen synes å være for langt unna, men en pallplass er i allefall en målsetting som bør være overkommelig.

Trener Tor Anders Hustad rår over en bred stall og skånlendingene er i bedre stand enn de fleste andre lagene til å tåle skader og suspensjoner. Det kan vise seg avgjørende når status til slutt skal gjøres opp. 

                     6 siste kamper
Landsås            
Skånland            


Dommer: Kjell Olav Duås, Stokmarknes IL
Sist tilsvarende kamp, i 2015: 3-3

Tips B: 40-60


Terminliste og tabell

 
spacer  
 
Oppslagstavle
Ingen kommende hendelser!
Tilfeldig bilde
tandegarden 1925-2 .jpg
Avstemning

Copyright © 2018 Grovfjord IL, Moa, 9446 Grovfjord.
Ansvarlig redaktør: Per Sandengen.
Tilrettelagt av Finn Haukebøe.

spacer spacer
Sponsorer:

Sparebanken Narvik

Grovfjord Mekaniske Verksted

Neumann

Neumann

Stamina

HÃ¥logaland Kraft

Skånland kommune

Rustad Transport AS